0 Artikel(en) : € 0,00

Hoe wordt mie gemaakt?

Als we vele chef-koks en culinaire journalisten mogen geloven, dan maken wij de ‘heerlijkste en meest oorspronkelijke mie van Nederland’. Hoe kan het dat onze noedels zo lekker zijn? Het geheim zit ‘m in het traditionele productieproces. Dit ambacht is al een paar generaties van vader op zoon doorgegeven. Lees hier hoe onze mie wordt gemaakt.

1. Deeg van de beste ingrediënten

Alles begint met de beste ingrediënten. Mie wordt gemaakt met bloem, water en eventuele andere voedingsstoffen (algen, boekweit of eieren bijvoorbeeld). Een automatisch systeem berekent de juiste hoeveelheden van ieder ingrediënt. Dit wordt in de productielijn getransporteerd naar de menger. Hier wordt alles grondig met elkaar gemixt en gekneed.

2. Authentiek walsen

Wanneer het deeg klaar is, verdeelt een machine het over een deegband van 1,20m breed. Dankzij een slim systeem wordt het deeg als een harmonica dubbelgevouwen over elkaar op de band. Zo gaat het ook de massieve walsen door, die het deeg platdrukken. Dit herhalen we drie keer. De gluten in het deeg kunnen zich door het dubbelvouwen en meerdere malen uitwalsen optimaal ontwikkelen. Dit zorgt straks voor body en stevigheid.

3. Uitgehangen op speciale stangetjes

De volgende stap in het productieproces is het snijden van de mie. Veel Chinezen geloven dat lange mie garant staat voor een lang leven. Daarom wordt bij ons al jaren mie gemaakt van 1m. Als de bekende slierten gesneden zijn, komen die automatisch op speciale stangetjes te hangen.

4. Urenlang drogen

De stangetjes met daarop de slierten mie vervolgen hun weg door een voordroger en een einddroger. In de einddrogers wordt de mie volgens speciale droogprogramma's 12-14uur gedroogd. De volgende dag verpakken we de mie. Voor consumenten snijden we de mie in slierten van 25 cm, wat wel zo praktisch is voor het koken thuis. U kunt deze noedels online bestellen in onze webshop, of vinden in een toko of supermarkt bij u in de buurt.
© Copyright 2019 TAI MING | Alle rechten voorbehouden | Algemen voorwaarden | Privacy verklaring
Design & Development door: Wallbrink Crossmedia