THAISE WOKMIE MET GARNALEN
(2-3 personen)

benodigheden:

  • 250 gram Tai Ming Thaise Wok Mie
  • 200 gram sperziebonen in schuine stukjes gesneden
  • 300 gram rauwe gepelde garnalen
  • 1 TL fijngehakt citroengras
  • 1 EL fijngehakte verse koriander
  • 2 kleine lente-uitjes fijn gesneden
  • 1 EL sweet chilisaus
  • 1 EL limoensap
  • 1 EL vissaus
  • 3 EL soja-olie
  • zout naar smaak

bereiding:

  • kook de mie volgens de algemene bereidingswijze gaar
  • blancheer de sperziebonen in ruim kokend water waarin wat zout is toegevoegd ongeveer 1 minuut. Spoel goed af met koud water en laat het goed uitlekken
  • verhit 2 EL soja-olie in een wok. Roerbak hierin de citroengras, lente-uitjes en de garnalen tot de garnalen goed roze zijn geworden
  • voeg de sperziebonen toe en blijf 1 minuut roerbakken
  • voeg de koriander, sweet chilisaus, limoensap en de vissaus toe en roerbak het geheel even goed door. Doe dit in een voorverwarmde schaal
  • verhit 1 EL soja-olie in een verschoonde wok en roerbak hierin de gekookte mie totdat deze goed verhit is
  • serveer de mie per persoon in een voorverwarmde kom en verdeel het garnalenmengsel er overheen

Eet smakelijk!

 

Klik hier voor het recept van deze maand...recept van de maand


arrow Pittige biefstukreepjes met groenten en sesamzaadjes

arrow Szechuan wokmie met gamba's

arrow Bamisoep met kipfilet

arrow Wokgroente op een matrasje van gefrituurde mie

arrow Kantonese wokmie met cha sieuw

arrow Thaise Wok Mie met garnalen

arrow Szechuan Wok Mie met pikante kipfiletreepjes

arrow Roergebakken Kip Chow-Mein

arrow Chinese Roerbak schotel