CHINESE ROERBAKSCHOTEL
(2-4 personen)

benodigheden:

  • 250g. Tai Ming Fijne Chinese Wok Mie
  • 200g. kipfilet
  • 75g. verse tauge
  • 75g. verse peultjes
  • 75g. chinese kool, alleen het witte gedeelte in dunne reepjes gesneden
  • 75g. verse champignons in dunne plakjes gesneden
  • 1 lente-ui of prei, gewassen en klein gesneden, gebruik het witte gedeelte om mee te bakken en het groene gedeelte om later toe te voegen
  • 1 rode paprika
  • 3 EL soja-olie
  • 1 EL sesamolie
  • smaakgevers: 1 TL zout, snufje witte peper, 2 eetlepels chinese sojasaus

bereiding:

  • Kook de mie volgens de algemene bereidingswijze gaar.
  • Verhit ondertussen 3 EL olie in een wok of diepe hapjespan. Als de olie begint te walmen, voeg dan de kipfilet toe. Blijf dit roerbakken tot alles verkleurd is.
  • Voeg het witte gedeelte van de lente-ui toe. Blijf roerbakken.
  • Doe de rest van de groente erbij, behalve de tauge en het groene gedeelte van de lente-ui. De groenten mogen knapperig zijn dus niet te lang roerbakken (ca.2min.)
  • Vervolgens de smaakgevers en de gekookte mie erbij voegen. Blijf roerbakken.
  • Als alles goed warm is, voeg dan langs de rand van de wok de sesamolie toe.
  • Tenslotte de tauge en de lente-ui toevoegen. Alles nog even goed verhitten.

Eet smakelijk!

 

Klik hier voor het recept van deze maand...recept van de maand


arrow Pittige biefstukreepjes met groenten en sesamzaadjes

arrow Szechuan wokmie met gamba's

arrow Bamisoep met kipfilet

arrow Wokgroente op een matrasje van gefrituurde mie

arrow Kantonese wokmie met cha sieuw

arrow Thaise Wok Mie met garnalen

arrow Szechuan Wok Mie met pikante kipfiletreepjes

arrow Roergebakken Kip Chow-Mein

arrow Chinese Roerbak schotel