ROERGEBAKKEN KIP CHOW-MEIN
(4-6 personen)

benodigheden: (EL=eetlepel, TL= theelepel)

  • 500g. Tai Ming Chinese Wok Mie
  • 300g. kipfilet in dunne reepjes gesneden
  • 125g. taugé
  • 300g. gesneden broccoliroosjes
  • 250g. gesneden champignons
  • 1 rode spaanse peper
  • 1 rode in reepjes gesneden paprika
  • ½ uitje fijn gesneden
  • 1 gesneden lente-ui
  • 2 EL geroosterde sesamzaadjes
  • 2 EL oester saus
  • 2TL chinese of japanse soja saus
  • 6 EL sla-olie
  • 1 TL sesamolie
  • 2 TL maïszetmeel
  • ¼ kopje kippenbouillon
  • zout en peper naar smaak

bereiding:

  • kook de mie volgens de algemene bereidingswijze gaar
  • maak een marinade van 1 EL oester saus, 1 TL soja saus, iets minder dan 1 TL maïszetmeel, zout en peper naar smaak
  • voeg de kipfilet toe aan de marinade en laat deze 20 minuten in trekken
  • meng 1TL maïszetmeel met 4 EL water
  • voeg dit toe aan de hete kippenbouillon samen met 1 EL oester saus, 1 TL soja saus, zout en peper naar smaak
  • roer even goed met een garde door en zet de saus apart
  • halveer de broccoliroosjes en blancheer ze 1 minuut in ruim kokend water waaraan wat zout is toegevoegd
  • spoel het goed af met koud water en laat het uitlekken
  • snij de spaanse peper in de lengte door midden verwijder de zaadjes
  • snij vervolgens de peper in kleine reepjes
  • snij de ui in kleine partjes en de lente-ui in kleine ringetjes
  • verhit een wok en voeg 2 EL sla-olie toe
  • als de olie heet is de mie in kleine porties toevoegen en roerbak dit 3 minuten
  • haal de mie uit de wok en zet apart
  • verhit 2 EL sla-olie
  • voeg de kipfilet en de partjes ui toe
  • roerbak dit tot dat de kipfilet gaar en bruin geworden is
  • haal dit uit wok en zet apart
  • verhit opnieuw 2 EL sla-olie voeg de broccoli, champignons, paprika en de spaanse peper toe en roerbak dit 3 minuten (evt. zonodig olie toevoegen)
  • voeg de saus toe en verhit dit goed door
  • voeg de rest van de ingrediënten toe en roerbak tot alles goed verhit is
  • schep de mie op een voorverwarmde schaal
  • giet de saus met de ingrediënten over de mie
  • garneer die af met een paar druppels sesamolie en de geroosterde sesamzaadjes. Uw roergebakken Kip Chow-Mein gerecht is klaar!

Eet smakelijk!

 

Klik hier voor het recept van deze maand...recept van de maand


arrow Pittige biefstukreepjes met groenten en sesamzaadjes

arrow Szechuan wokmie met gamba's

arrow Bamisoep met kipfilet

arrow Wokgroente op een matrasje van gefrituurde mie

arrow Kantonese wokmie met cha sieuw

arrow Thaise Wok Mie met garnalen

arrow Szechuan Wok Mie met pikante kipfiletreepjes

arrow Roergebakken Kip Chow-Mein

arrow Chinese Roerbak schotel