BAMISOEP MET KIPFILET
(4 personen)

benodigdheden: (EL=eetlepel, TL= theelepel)

  • 250gram Tai Ming Kantonese Wok mie
  • 3 kipfliets in smalle reepjes gesneden
  • 1 el (zonnebloem)olie
  • 1 ui, in kleine partjes gesneden
  • 5 fijngehakte knoflookteentjes
  • 1 ½ liter kippenbouillon (van 3 bouillionblokjes)
  • 200g prei in dunne reepjes gesneden
  • 100g peultjes
  • zout en peper
  • 100g taugé
  • 4 el fijngesneden koriander of bladselderij

bereiding:

  • bereid de mie volgens de algemene bereidingswijze maar dan 1 minuut minder dan staat aangegeven
  • verhit de olie in een wok
  • roerbak de ui en knoflook 3 minuten.
  • voeg de kipfiletreepjes toe en roerbak ze tot dat ze lichtbruin zijn
  • schenk de bouillon erbij, breng het geheel aan de kook en laat de soep zachtjes 10 minuten koken
  • voeg de prei, peultjes en de gekookte mie toe en kook dit nog 5 minuten door
  • voeg zout en peper naar smaak toe
    roer vlak voor het serveren de tauge, koriander of selderij
  • door de soep

Eet smakelijk!

 

Klik hier voor het recept van deze maand...recept van de maand


arrow Pittige biefstukreepjes met groenten en sesamzaadjes

arrow Szechuan wokmie met gamba's

arrow Bamisoep met kipfilet

arrow Wokgroente op een matrasje van gefrituurde mie

arrow Kantonese wokmie met cha sieuw

arrow Thaise Wok Mie met garnalen

arrow Szechuan Wok Mie met pikante kipfiletreepjes

arrow Roergebakken Kip Chow-Mein

arrow Chinese Roerbak schotel